Ipari és Üzleti energiatároló
rendszerek

Olcsó elektromos energia éjjel-nappal

A kereskedelmi energiatároló rendszerek a korszerű energiagazdálkodási megoldások kulcsfontosságú elemei. Lehetőséget kínálnak a termelési csúcsidőszakokban keletkező többletenergia tárolására, hogy azt később, a magas kereslet idején felhasználhassák. Az energiatároló rendszerek létfontosságú szerepet játszanak a hálózati stabilitás fokozásában, a megújuló energia integrációjának optimalizálásában és a kereskedelmi létesítmények energiaköltségeinek csökkentésében.

Így működik

  • A napelemek gazdaságosan megtermelik az elektromos energiát.
  • A villamosenergia-tároló közvetlenül a napelemekhez csatlakoztatva eltárolja a megtermelt áramot.
  • Az elektromos energia felhasználása elsősorban az energiatárolóból történik. Amennyiben a tárolt energia nem elegendő, a rendszer az elektromos hálózatra vált.
Napelemes energiatároló rendszer ábra,
energiatárolás működése, 
elektromos autótöltő, zöldautózás, zöldenergia, megújuló energia, energiamegtakarítás, pályázat, napelemes rendszer
A KSTAR energiatároló integrált technológiát használ, lehetővé téve az áramellátást a napelemekből, a villamosenergia-hálózatból, vagy akár dízelgenerátorokból is.
Napelemes energiatároló rendszer ábra,
energiatárolás működése, 
elektromos autótöltő, zöldautózás, zöldenergia, megújuló energia, energiamegtakarítás, pályázat, napelemes rendszer
A KSTAR energiatároló integrált technológiát használ, lehetővé téve az áramellátást a napelemekből, a villamosenergia-hálózatból, vagy akár dízelgenerátorokból is.

A kereskedelmi és ipari célú energiatároló rendszerek legfontosabb előnyei

Költségmegtakarítás: Az energiatároló rendszerek segíthetnek a kereskedelmi vállalkozásoknak pénzt megtakarítani azáltal, hogy a csúcsidőn kívüli órákban tárolják a villamos energiát, amikor alacsonyabbak az árak, és a csúcsidőben használják, amikor magasabbak az árak.

Tartalék áramellátás: Áramkimaradás esetén a tárolórendszerek megbízható tartalék áramforrást biztosíthatnak, ami biztosítja a kritikus rendszerek és berendezések folyamatos működését.

Csúcskereslet-csökkentés: Azáltal, hogy a kereskedelmi vállalkozások az alacsony keresletű időszakokban tárolják a felesleges energiát, és azt a csúcskereslet idején használják fel, csökkenthetik teljes villamosenergia-költségeiket, és elkerülhetik a drága csúcskeresleti díjakat.

Megújuló energiaforrás integráció: Az energiatároló rendszerek megkönnyítik a megújuló energiaforrások – például a nap- vagy szélenergia – integrációját azáltal, hogy a magas termelés idején termelt többletenergiát tárolják, és akkor használják fel, amikor a kereslet magas vagy a termelés alacsony.

Hálózati stabilitás: A kereskedelmi energiatároló rendszerek a kínálat és a kereslet kiegyensúlyozásával, az ingadozások csökkentésével, valamint a megbízhatóbb és rugalmasabb energiarendszer támogatásával hozzájárulhatnak a hálózat stabilitásának javításához.

Környezeti előnyök: Az energiatároló rendszerek segíthetnek a kereskedelmi vállalkozásoknak csökkenteni szénlábnyomukat, és hozzájárulhatnak egy fenntarthatóbb jövőhöz azáltal, hogy csökkentik a fosszilis tüzelőanyagoktól való függőséget és integrálják a megújuló energiaforrásokat.

kstar energiatároló, zöldenergia, power charge

Pénzügyi megtakarítások és a befektetés megtérülése

A kereskedelmi energiatároló rendszerek bevezetésének mérlegelésekor elengedhetetlen a potenciális pénzügyi megtakarítások és a befektetések megtérülésének (ROI) értékelése, amelyet ezek a rendszerek kínálhatnak. Az alábbiakban néhány kulcsfontosságú szempontot érdemes figyelembe venni:

Csökkentett energiaköltségek: A kereskedelmi energiatároló rendszerek segíthetnek az energiaköltségek csökkentésében azáltal, hogy a villamos energiát csúcsidőn kívül tárolják, amikor alacsonyabbak az árak, és csúcsidőben használják fel a magasabb költségek elkerülése érdekében.

Keresleti díjak kezelése: A tárolt energia nagy igénybevétel idején történő felhasználásával a vállalkozások csökkenthetik a közműszolgáltatók által kiszabott csúcsigénybevételi díjakat, ami jelentős költségmegtakarítást eredményez.

Kiegészítő szolgáltatási bevételek: Egyes kereskedelmi energiatároló rendszerek kiegészítő szolgáltatásokat nyújthatnak a hálózatnak, lehetővé téve a vállalkozások számára, hogy bevételt szerezzenek az olyan programokban való részvételükkel, mint a keresletre való reagálás vagy a frekvenciaszabályozás.

Adókedvezmények és visszatérítések: Számos kormány adókedvezményeket, visszatérítéseket vagy egyéb pénzügyi ösztönzőket kínál a tárolórendszerek telepítéséhez, ami tovább csökkenti az előzetes költségeket és javítja a megtérülést.

Hosszú távú megtakarítások: Az energiaköltségek és a potenciális bevételi források hosszú távú megtakarítása a rendszer élettartama alatt jelentős megtérülést eredményezhet.

Környezeti előnyök: A pénzügyi megtakarítások mellett a kereskedelmi energiatároló rendszerek segíthetnek a vállalkozásoknak csökkenteni szénlábnyomukat és demonstrálni a fenntarthatóság iránti elkötelezettségüket, ami pozitív hatással lehet a márka hírnevére és az ügyfelek hűségére.

KSTAR 50kW/100kWh energiatároló egység

Intelligens működés

Automatizált vezérlés és működés, nem igényel kézi beavatkozást. Gyors váltás a párhuzamos és a hálózaton kívüli között.

Flexibilitás

Rugalmas konfiguráció a felhasználói igényeknek megfelelően. Dinamikus kapacitásbővítés.

Gyors telepítés

Eszközeink gyorsan telepíthetőek, előre összeszerelve érkeznek.

Garancia és támogatás

Minden termék kiterjedt biztonsági tesztelésen esett át, rendelkeznek a szükséges tanúsítványokkal. Forgalmazott termékeinkre teljeskörű magyar garancia és terméktámogatás jár.

LFP

Akkumulátor típus

102.4 kW

Akkumulátor kapacitás

97.5 %

Hatásfok

kstar energiatároló, power charge

A kereskedelmi és ipari célú energiatároló rendszerek fő összetevői

Akkumulátorok: A lítium-vasfoszfát akkumulátorokat nagy energiasűrűségük, hosszú élettartamuk és gyors válaszidejük miatt gyakran használják ipari energiatároló rendszerekben.

Energiaátalakító rendszer: Az inverterek létfontosságú alkatrészek, amelyek az akkumulátorokban tárolt egyenáramot váltakozó áramra alakítják át az ipari berendezések számára. Az egyéb áramátalakító alkatrészek, például a transzformátorok és átalakítók segítenek a rendszerben a feszültség és az áramáram szabályozásában.

Energiagazdálkodási rendszer: Ez a rendszer vezérli és optimalizálja a tárolórendszer töltését és kisütését az energiaigény, a villamosenergia-költség és a hálózati feltételek alapján. A fejlett algoritmusok és szoftverek lehetővé teszik a valós idejű nyomon követést és az intelligens döntéshozatalt a hatékony energiatárolás érdekében.

Hőkezelő rendszer: Az optimális üzemi hőmérséklet fenntartása érdekében az ipari energiatároló rendszerek hűtőrendszereket igényelnek a túlmelegedés megelőzése és az akkumulátorok élettartamának biztosítása érdekében.

Biztonsági és felügyeleti rendszerek: A rendszer teljesítményének, az akkumulátorok állapotának és a környezeti körülményeknek a folyamatos ellenőrzése elengedhetetlen a lehetséges problémák korai felismeréséhez.

Hálózati csatlakozási infrastruktúra: Az olyan csatlakoztatási berendezések, mint a kapcsolóberendezések, megszakítók és mérők megkönnyítik az energiatároló rendszerek hálózathoz való csatlakoztatását. Az intelligens hálózati technológiák lehetővé teszik a kétirányú energiaáramlást, a hálózat stabilizálását és a megújuló energiaforrások integrálását a rendszer hatékonyságának növelése érdekében.

Kérjen ajánlatot!

Kapcsolatfelvétel – Power Charge
[Ajánlatkérő]

[Kérjük fejtse ki röviden érdeklődésének tárgyát!]