Élelmiszeripari Üzemek Fejlesztésének Támogatása

Pályázatírástól a kivitelezésig

Támogatás célja

A pályázat célja, hogy ösztönözze az élelmiszeripari üzemek fejlesztését, modernizációját és versenyképességének növelését. A rendelkezésre álló jelentős keretösszeg és a maximális támogatási összegek lehetővé teszik, hogy a pályázó vállalkozások komoly beruházásokat valósítsanak meg a termelés hatékonyságának és minőségének javítása érdekében.

Az élelmiszeripari üzemek fejlesztéseinek támogatására szolgáló új pályázat jelentősen megnövelt támogatási kerettel és maximális támogatással várja a jelentkezőket várhatóan 2024 márciusától. Az 50%-os támogatási intenzitásnak köszönhetően akár több milliárd forint vissza nem térítendő támogatás is elnyerhető lesz. Ez a lehetőség eddig soha nem látott mértékű támogatást kínál az élelmiszeripari szektor szereplőinek.

Támogatható tevékenységek

  • Kedvezményes díjú intézményi kezességvállalás igénybevétele
  • Ingatlan, földterület vásárlá
  • Immateriális beruházások
  • Új gépek és eszközök, technológiák vásárlása, meglévő gépek, eszközök korszerűsítése, beleértve az információs és kommunikációs technológiákat
  • Épület, építmény építése, fejlesztése, korszerűsítése
  • Az előzőekben említett kiadásokhoz kapcsolódó általános költségek

A támogatás formája

  • Maximum 15 millió euró
  • Akár több milliárd forint vissza nem térítendő támogatás
  • A támogatás intenzitása 50%
  • Bizonyos esetekben akár 10%-al megemelt támogatási intenzitás is adható az alaptámogatáshoz képest

Korszerűsítse épületét energiatároló rendszerrel

Az élelmiszeripari üzemek fejlesztésének támogatása céljából kiírt pályázat lehetőséget kínál az épület energiahatékonyságának növelésére és korszerűsítésére. Az energiatároló rendszer bevezetése az egyik leghatékonyabb módszer a fenntartható energiahasználat és a költségek csökkentése érdekében. Az energiatároló rendszer olyan technológia, amely lehetővé teszi az energiatermelés és -felhasználás időbeli eltolását.

KSTAR energiatároló szekrények
3db KSTAR energiatároló egység általunk átadva

Az energiatároló rendszer bevezetése számos előnnyel jár az élelmiszeripari üzem számára. Elsősorban csökkenti az energiafelhasználásból eredő költségeket, hiszen az olcsóbb időszakokban lehetőség van energiát tárolni, majd azt felhasználni a drágább időszakokban. Emellett növeli az energiafüggetlenséget is, hiszen az önfenntartó energiarendszer segítségével kevesebb lesz a hálózattól való függés.

Az energiatároló rendszer bevezetése továbbá hozzájárul az épület fenntarthatóságának növeléséhez is. A környezetbarát energiafelhasználás révén csökken a károsanyag-kibocsátás, így az üzem környezeti lábnyoma is csökken. Ezáltal az üzem a fenntarthatóság iránt elkötelezett vállalatként pozitív képet építhet ki, amely hozzájárul az ügyfelek és partnerek bizalmához.

Az energiatároló rendszer bevezetése azonban komoly tervezést és beruházást igényel. Elengedhetetlen a szakértők bevonása és a megfelelő technológia kiválasztása, amely a legjobban megfelel az épület és az üzem igényeinek. Emellett fontos a műszaki és jogi szabályozások betartása is, hogy az új rendszer teljes mértékben megfeleljen a hatósági előírásoknak.

Összességében az energiatároló rendszer bevezetése nagy lehetőséget jelent az élelmiszeripari üzemek számára. A pályázat révén lehetőség nyílik az épület energiahatékonyságának növelésére és korszerűsítésére, amely hozzájárul az üzem hosszú távú fenntarthatóságához és versenyképességéhez. Az energiatároló rendszer bevezetése nemcsak a költségeket csökkenti, hanem környezetvédelmi szempontból is pozitív hatással van az üzem működésére. Ezért érdemes komolyan fontolóra venni a pályázatban való részvételt és az energiatároló rendszer bevezetését az élelmiszeripari üzemekben.

A pályázat várható megjelenése

2024. márciusától

Érdeklődik a pályázat iránt?

Kapcsolatfelvétel
[Kérjük fejtse ki röviden érdeklődésének tárgyát!]