Lakossági
Villamosenergia-tároló
rendszerek

Olcsó elektromos energia éjjel-nappal

A napelemes energiatermelés hatékony és gazdaságos megoldás. Hátránya mindössze annyi, hogy teljesítménye a napszakoknak és az időjárásnak megfelelően ingadozik. A Lenercom villamosenergia-tároló rendszer segítségével eltárolhatja a napelemekkel megtermelt elektromos energiát, így jelentős költségmegtakarítással oldhatja meg otthona villamosenergia-ellátását.

Így működik

 • A napelemek gazdaságosan megtermelik az elektromos energiát.
 • A villamosenergia-tároló közvetlenül a napelemekhez csatlakoztatva eltárolja a megtermelt áramot.
 • A háztartási elektromos energia felhasználása elsősorban az energiatárolóból történik. Amennyiben a tárolt energia nem elegendő, a rendszer az elektromos hálózatra vált.
A Lenercom lakossági villamosenergia-tároló integrált technológiát használ, lehetővé téve az áramellátást a napelemekből, a villamosenergia-hálózatból, vagy akár dízelgenerátorokból is. A hibrid inverter névleges teljesítménye 3kW-12kW, az akkumulátor kapacitása 5,12kWh-tól 46,08kWh-ig paraméterezhető, így képes biztosítani a család napi áramfogyasztását.

Moduláris felépítés, villámgyors telepítés

A Lenercom villamosenergia-tároló rendszer moduláris felépítésű, teljesítménye a felhasználó igényére méretezhető. A berendezés három fő elemből áll:

 • Talapzat
 • Akkucsomag(ok)
 • Inverter

A talapzat görgőkkel felszerelt, így az eszköz könnyen mozgatható. A talapzaton egymás tetejére rögzítve helyezkednek el az egyenként 5,12 kWh kapacitású akkucsomagok, felülre kerül az inverter.

A rendszer típustól függően 1-5 akkucsomaggal rendelhető, így a felhasználói igény szerint 5,12 – 25,6 kWh teljesítmény érhető el.

A rendszer telepítése rendkívül egyszerű. A modulok egymásra helyezése után a 3 készlet méretezett, megfelelő csatlakozóval ellátott tartozék kábelekkel (földelés, akku táp, kommunikáció) össze kell kötni a modulokat. Az összeszerelést követően eszközt a hálózatba kell kötni és azonnal üzembe helyezhető.

Energiagazdálkodás csúcstechnológiával

 • LFP akkumulátor
 • 100% DOD
 • 10 000 ciklus élettartam
 • Az alkalmazott techológia ugyanaz, mint a Tesla Model 3
  akkumulátorkezelő rendszerében
 • Pontosabb adatok: egyszerre figyeli a 16 cella teljesítményállapotát
 • Biztonságosabb akkumulátorcellák: 6 nagy pontosságú hőmérséklet-érzékelő készlet beépítve
 • Többszörös védelem: Túltöltés, túlfeszültség, túláram, túlkisülés, túlmelegedés, túlterhelés elleni védelem
 • Jobb konzisztencia: intelligens kiegyenlítő áramkör védelem
 • Hosszabb élettartam: Egyedi fejlesztésű töltési stratégia otthoni ESS-hez, minden akkumulátormodul egymástól függetlenül, optimálisan kezelhető

3-12 kW

kimenő teljesítmény

5.12 kWh

kapacitás akkunként

Lítium-Ion

akkumulátorok

5.12-46.08 kWh

összteljesítmény

10 év

garancia az akkumulátorokra

10.000

töltési ciklus

Kiemelkedő előnyök

Energiamegtakarítás

Energiatárolóink segítségével akár 50%-kal is csökkentheti az áramszámláját, ha tárolja a napelemekkel megtermelt energiát, este és éjszaka pedig felhasználja azt.

Gyors telepítés

A Lenercom elektromos energiatárolók nagyon egyszerűen telepíthetőek, és minden napelemes rendszerrel kompatibilisek. A Lenercom egy komplex rendszer, tartalmazza az akkumulátorokat, a vezérlőrendszert és az energiagazdálkodási rendszert is, ezért további kiegészítők beszerzése nem szükséges.

Energiafüggetlenség

A Lenercom villamosenergia tárolók hozzájárulnak ahhoz, hogy a felhasználók minél jobban kihasználhassák a tiszta, zöld napenergiát és minimalizálják a hálózati áram vételezést és visszatáplálását.

Biztonság és garancia

Eszközeink biztonságosan használhatóak otthoni és kereskedelmi környezetben egyaránt. Minden termék kiterjedt biztonsági tesztelésen esett át, rendelkeznek a szükséges tanúsítványokkal. Forgalmazott termékeinkre teljeskörű magyar garancia és terméktámogatás jár.